izpah pogačice in prikaz rehabilitacije
Bolečina

Izpah pogačice – Poškodba pogačice in kako jo odpraviti?

Izpah pogačice je stanje, pri katerem se pogačica kolena premakne iz svojega normalnega položaja.Simptomi so bolečina in oteklina v kolenu, omejen obseg gibanja ter občutek pokanja ali premikanja. Vzrok je lahko neposreden udarec, zasuk ali vrtenje kolena. Najboljša rehabilitacija je preko kinezioterapije.

Preberi več »
Bolečina med lopaticama v anatomskem prikazu
Bolečina

Bolečina med lopaticami – razlaga in odprava bolečine

Bolečina med lopaticami je pogosta neprijetnost, ki jo lahko povzroči več dejavnikov, kot so mišična napetost, slaba drža ali težave s prsno hrbtenico. Kinezioterapija je učinkovita možnost zdravljenja, ki lahko ublaži bolečino in izboljša splošno zdravje zgornjega dela hrbta.

Preberi več »
Bolečina v križu med hojo in stojo
Bolečina

Bolečine v Križu oziroma Hrbtu med Hojo

Bolečine v križu oziroma hrbtu med hojo ali stojo so pogosto posledica skrajšanih ter šibkih mišic. Kineziologija je najučinkovitejši način zdravljenja te vrste bolečin. Preventiva vključuje učenje gibanja in krepitve telesa brez bolečin.

Preberi več »
Poškodba meniskusa in anatomski prikaz poškodbe
Bolečina

Poškodba meniskusa: simptomi in zdravljenje

Poškodba meniskusa vse in še več, vključno s simptomi, diagnozo in možnostmi zdravljenja, kot je rehabilitacija s kineziologijo. Vrnite se k aktivnemu življenjskemu slogu s strokovno oskrbo strokovnjakov.

Preberi več »

Potrebujete pomoč?

Potrebujete pomoč?