Temna ilustracija osebe, ki se za drži za koleno zaradi bolečine v kolenu spredaj.
Bolečina
Fran Kuralt

Bolečina v kolenu spredaj: vzroki, simptomi in rehabilitacija

Bolečina v kolenu spredaj je pogosta bolezen, ki je posledica preobremenitve, poškodb, tendiopatije ali degenerativnih stanj, kot je osteoartritis. Možnosti zdravljenja vključujejo počitek, gibalno terapijo in v nekaterih primerih operacijo. Bolečine v kolenu preprečite tako, da ohranjate zdravo telesno težo, se gibate s pravilno tehniko in skrbite za močne mišice.

Preberi več »
Ženska z bolečino na notranji strani stegna v predelu primikalk kolka oziroma adduktorjev
Bolečina
Fran Kuralt

Bolečine in poškodbe primikalk kolka (adduktorjev): Rehabilitacija

Ne dovolite, da bi vas bolečine in poškodbe primikalk kolka (adduktorjev) ovirale pri vašem aktivnem življenjskem slogu. Naša ekipa strokovnjakov vam lahko pomaga razumeti vzroke, simptome in rehabilitacijo bolečin in poškodb adduktorjev ter vam ponudi vaje in nasvete za preventivo. Še danes izpolnite naš kratek vprašalnik in član naše ekipe vas kontaktira, da se pogovori o vaših potrebah in predlaga primerno rešitev.

Preberi več »
Pacient med okrevanjem po artroskopiji kolena izvaja vaje za koleno s pomocjo kineziologa
Bolečina
Fran Kuralt

Rehabilitacija po artroskopiji kolena: Kaj morate vedeti?

Artroskopija kolena je minimalno invaziven kirurški poseg, ki se uporablja za diagnosticiranje in zdravljenje različnih stanj kolena. Čas okrevanja se razlikuje, vendar lahko bolniki običajno pričakujejo, da se bodo v 2-6 tednih vrnili k običajnim aktivnostim. Gibalna terapija ima ključno vlogo v procesu okrevanja, vključno z obvladovanjem bolečine in otekline ter obnovitvijo moči, gibljivosti in obsega gibanja. V zgodnjih fazah okrevanja se lahko uporabljajo pripomočki, kot so bergle, palice ali opornica. Za ohranitev dosežkov med zdravljenjem in preprečitev ponovne poškodbe bo potreben dolgoročni načrt rehabilitacije.

Preberi več »
Bolečine v kolkih imajo lahko več vzrokov, med najpogostejše pa spadajo: utesnitev kolčnega sklepa, osteoartritis, revmatoidni artritis, burzitis, tendinitis in poškodba labruma. Najboljše možnosti zdravljenja so fizioterapija, gibalna terapija in v nekaterih primerih operacija. Preprečevanje bolečin v kolkih lahko dosežemo z redno vadbo, ohranjanjem zdravega telesne teže in izogibanjem dejavnostim, ki lahko poslabšajo bolečino
Bolečina
Fran Kuralt

Bolečina v kolku: vzroki, možnosti zdravljenja in preprečevanje

Bolečine v kolkih imajo lahko več vzrokov, med najpogostejše pa spadajo: utesnitev kolčnega sklepa, osteoartritis, revmatoidni artritis, burzitis, tendinitis in poškodba labruma. Najboljše možnosti zdravljenja so fizioterapija, gibalna terapija in v nekaterih primerih operacija. Preprečevanje bolečin v kolkih lahko dosežemo z redno vadbo, ohranjanjem zdravega telesne teže in izogibanjem dejavnostim, ki lahko poslabšajo bolečino.

Preberi več »
Prikaz vretenc in diskov v ledvenem delu hrbtenice - degenerativne spremembe in bolečine
Bolečina
Fran Kuralt

Degenerativne spremembe diska (bolečine v hrbtu)

Degenerativne spremembe diska (DSD) so pogost vzrok za bolečine v hrbtu in vratu. Kineziolog lahko pomaga izboljšati kakovost življenja z ustreznim testiranjem, izobraževanjem bolnikov in predpisanimi vajami. Konstantno izvajanje takšnega programa je najboljši način za obvladovanje degenerativnih sprememb.

Preberi več »
Oseba, ki sedi in se drži za koleno in ima bolečine v kolenu zadaj
Bolečina
Fran Kuralt

Odprava bolečine v kolenu zadaj (rehabilitacija)

Prenehajte trpeti zaradi bolečin na zadnji strani kolena. Spoznajte anatomijo, vzroke in kako vam lahko kineziolog pomaga obvladati bolečino ter se vrniti v življenje brez bolečin. Odkrijte, kako s prilagojenim programom vadbe izboljšati mišična neravnovesja, držo in preobremenitvene poškodbe.

Preberi več »

Potrebujete pomoč?

Potrebujete pomoč?